-Information-
English version Information in English    
 
INDHOLD:
 
OM LØBEREN SKOVMARATHON
Dato:

Søndag den 4. november 2018.

OBS: Informationen på denne side gælder for 2017.
Opdateres omkring 1. maj 2018.

Velkommen! Farum Orienteringsklub og Tisvilde Hegn Orienteringsklub byder velkommen til den 22. udgave af SKOVMAR’en (LØBEREN Skovmarathon).
Som navnet antyder, løber man i skoven på grusveje, ellers er der tale om et helt normalt marathon- og motionsløb.
Skoven er Store Dyrehave, som ligger i udkanten af Hillerød.
Distancer: SKOVMAR'en (42,1950 km)
HALVMAR'en (21,0975 km)
10-MAR'en (10,0 km)
samt gratis børneløb (tilmelding på stedet)
Starttidspunkt: Kl. 10:00 for marathon
Kl. 10:30 for 10 km
Kl. 11:00 for halvmarathon
Start & mål: Overdrevsvejen, Hillerød Øst, mellem Københavnsvej og Isterødvejen. Kraknr. 65 D6. Se kort og koordinater for start her - og startsted på Google Maps her (med vejvisning fra Hillerød St.)
 


Retur til toppen

TILMELDING

Pris: HALVMAR’en kr. 150,-
SKOVMAR’en kr. 220,-
10-MAR’en kr. 100,-
Priserne er excl. sædvanlig tilmeldingsafgift (15 kr).
Tilmelding/betaling:

Online tilmelding sker via "Tilmelding" fanebladet.

  • Til normalpris indtil lørdag d. 28. oktober 2017 kl. 22, derefter pålægges eftertilmeldingsgebyr.
  • Online tilmeldingen lukker torsdag d. 2. november kl. 22. Derefter tilmelding på dagen. Se Sen tilmelding herunder.
Sen tilmelding:

Mod ekstra 50 kr - samt sædvanlig tilmeldings- og tidtagningsafgift (15 kr).

  • På nettet indtil torsdag d. 2. november kl. 22.00.
  • Samt på løbsdagen fra kl. 8.00 - 10.00, for marathon distancen dog 8.00 - 9.30. Der skulle være plads til alle, men kom alligevel i god tid!
    OBS: Tilmelding på løbsdagen kun mod kontant, MobilePay eller Swipp!
Tilmeldingsstop: Vi forbeholder os ret til at fastsætte et loft for det maximale deltagerantal, når tilmeldingsfristen til normalpris er udløbet.
 
OVERNATNING OG TRANSPORTMULIGHEDER

Overnatning: Hvis du kommer langvejs fra, er der gode overnatningsmuligheder i Hillerød. Se Visit Nordsjællands overnatningstilbud. Hillerød Vandrerhjem ligger i bekvem gangafstand fra startstedet.
Parkering: Gode parkeringsmuligheder på Regionsgården og ATP, kun 800 m væk, eller kantparkering langs Overdrevsvejens sydside. Følg P-vagternes anvisninger. Fra P til start ca. 0-1,5 km. Kort med Regionsgården, se her. Det skal bemærkes, at kantparkering langs nordsiden af Overdrevsvejen og på købmandens P-plads IKKE er tilladt! På sydsiden af Overdrevsvej er parkering i den bløde rabat på eget ansvar!
Offentlig transport: Nærmeste S-togsstation er Hillerød St.
Det er en god idé at tage cyklen med. Vi anbefaler, at man cykler ad Carlsbergvej østpå (til venstre) til Københavnsvej, og dernæst sydpå (til højre) ad Københavnsvej indtil man drejer mod venstre på Overdrevsvej. Det tager cirka 20 minutter på cykel.
Se vejvisningen fra stationen på Google Maps.
 


Retur til toppen

FACILITETER PÅ STÆVNEPLADSEN

Omklædning og toiletter: Der er opsat omklædningstelte til damer og herrer på samlingspladsen, og efter løbet er der mulighed for bad og omklædning i Blovstrød Hallen. Adressen er: Sortemosevej 20, Blovstrød, 3450 Allerød. Hallen ligger ca. 6 km syd for skoven tæt ved Kongevejen ind mod København. Placeringen er vist her. Hallen er åben mellem kl. 11.30 og 16.
Der er opstillet toiletter ved indgangen til pladsen. Desuden er der som en nyhed opstillet nødtoiletter ved "Stjernen" (pladsen midt i skoven, hvor der er publikumsadgang, og hvor alle ruter mødes en eller flere gange).
Kiosk: Ved mål finder du kiosken som sælger lækre sandwich, the/kakao/kaffe, suppe, sodavand samt hjemmebagt kage. Kun mod kontant, MobilePay eller Swipp!
Sportsudsalg: Løberen vil selvfølgelig være på plads på stævnepladsen med en masse gode tilbud og vejledning om det rigtige løbeudstyr!
Gratis børneløb: Arrangørerne har jo orienteringsløb som vores hoveddisciplin, så vi gentager succesen og vil også i år lave en spændende lille bane til de børn, der er med på samlingspladsen.
Banen er afmærket, men den går på tværs over skovbunden, så husk fornuftigt fodtøj til børnene. Forældre må gerne følge med børnene rundt.

I finder børneløbet i den østlige del af Start/Mål-området (det vil sige til venstre, når I kommer ind fra Overdrevsvej ;).

Børnene skal ikke tilmeldes i forvejen til børneløbet - bare mød op.
 


Retur til toppen

LØBSINFORMATION - DET DU SKAL VIDE INDEN START!

Startnumre: Startnumrene UDLEVERES KUN på samlingspladsen – fra kl. 08.00 for marathon-distancen og kl. 09.00 for halvmarathon og 10-km. De deltagere, der er tilmeldt indenfor den normale tilmeldingsfrist, kan forvente at få en informationsmail med bl.a. oplysning om tildelt startnummer i ugen op til løbet. Du kan også se startlisten via linket på fanebladet Startliste her på hjemmesiden. Startnummeret bliver tilføjet på listen, når den ordinære tilmeldingsfrist er udløbet, dvs. 8 dage før løbet. For eftertilmeldte opdateres listen med startnummer med jævne mellemrum.
Rute: Hel- og halvmarathon følger en rundstrækning på en ½ marathon på gode grusveje i Store Dyrehave. Ruten er genopmålt af DAF i 2015 og kort med ruten vil blive ophængt ved start. Marathondeltagerne gennemløber 1/2-marathon distancen to gange.
10 km ruten følger på næsten hele turen dele af 1/2-marathon ruten.
Ruterne kan ses her.
Tor Rønnov har tidligere skrevet nogle fine løbsberetninger, der er illustreret med mange billeder, så det er muligt at få et indtryk af, hvad der venter ude på ruten. Beretningerne findes her: 2007, 2008 og 2009.
Tidtagning: Der benyttes Sportstiming chip i brystnummeret til tidtagning. Din tid starter, når du passerer startmåtten. Egen brik kan IKKE benyttes.
.
Max. tid: For at kunne nå at afvikle Skovmarathon inden det bliver mørkt i skoven, er der en max. tid på 5 timer. Der vil være afskæring ved 21 km efter 2 timer og 30 min og ved 35 km efter 4 timer og 15 min. Marathonløbere, der udgår ved 21 km, kan få registreret en tid på halvmarathon-distancen, hvis de henvender sig i tidtagningsvognen efter målgang. Løbspræmier på halvmarathon kan dog kun vindes af løbere, der fra starten var tilmeldt på halvmarathon distancen.
Ændringer: Ændring af løbsdistancen i nedadgående retning uden gebyr og uden refusion af prisforskel. Øvrige ændringer efter normal tilmeldingsfrist: Mod betaling af 50 kr.
Forplejning: Før starten er der vand,
undervejs på forplejningsposterne og i mål er der vand, sportsdrik (High5 med lemon) og bananer.
Nogle af forplejningsposterne, dvs. de der kommer efter 3,7 - 6,7 og 9,6 km, ligger alle ved "Stjernen", der ligger midt i Store Dyrehave ca. 1,5 km's gang fra mål. Her har tilskuere god mulighed for at følge løbet og heppe på deltagerne!

Forplejning for 10 km:
For 10 km løberne vil der være depoter efter 3,7 og 8,2 km.

Forplejning for Halvmarathon:
Depoterne på halvmarathon-ruten er placeret efter hhv. 3,7 - 6,7 - 9,6 - 13,8 og 19,3 km.

Forplejning for Marathon:
For marathonløberne vil der være de samme depoter på anden runde + yderligere forplejning ved 37,6 km og ved 21,1 km.
På 2. omgang vil marathonløberne også, udover vand og energidrik, få afbruset cola på væskeposten ved 38 km mærket.
For marathonløberne vil der endvidere være mulighed for transport af egen væske/forplejning til den sydlige væskepost, dvs. efter 13,6 og 34,6 km. Forplejning skal være indleveret ved kiosken senest kl. 9:30 (bemærk tidspunktet!), mærket med navn eller startnummer.
Desuden er det muligt at stille egen væske af på et bord ved stævnepladsen, der hvor man passerer målopløbet inden 2. runde på marathon distancen.
 


Retur til toppen

RESULTATER OG PRÆMIER

Resultatliste: Vil kunne ses her på hjemmesiden under eller kort tid efter løbet.
Løbspræmier: Løbspræmier vindes efter princippet "Først over målstregen." Der er præmie til mindst de 3 hurtigste på hver distance for både herrer og damer. Se fanebladet Præmier.
Minutpræmier: Der vil som sædvanlig være minutpræmier. De heldige vindere vil få besked ved målgang.
Pengepulje: Ved løbsrekord vil pengepuljen blive udløst. Vi startede med at lægge kr. 150,- i puljen for HALVMAR’en og kr. 250,- i puljen for SKOVMAR’en. Hvis rekorden ikke bliver slået bliver puljens indhold overført til næste år.
Der er et loft på 2000,- pr. pulje.
Rekorder:
HALVMAR’en: Annemette Jensen 1.18.41 min (2003) Michael Jeppesen 1.09.35 min (2015)
SKOVMAR’en: Vibeke Hansen 2.59.28 min (2002) Frank Pedersen 2.33.17 min (2000)
Puljernes indhold i 2017:
HALVMAR'en: Damer kr. 2000,- Herrer kr. 300,-
SKOVMAR'en: Damer kr. 2000,- Herrer kr. 2000,-.

OBS: Vi søger nye rekordholdere!
Herrernes halvmarathon rekord blev slået i 2015, men vi har nået loftet i de tre andre puljer??


Diplomer: Alle som har gennemført én af de tre løbsdistancer vil efter målgang kunne afhente et diplom på stævnepladsen. Diplomerne afhentes i den mindste af de to hvide skurvogne. Det vil ligeledes være muligt at udskrive diplomet via "Resultater" fanebladet her på Skovmaren's hjemmeside.

 


Retur til toppen

GODE TILBUD FRA LØBETS SPONSORER

Tilbud fra Løberen: Løberen vil selvfølgelig være på plads på stævnepladsen med en masse gode tilbud og vejledning om det rigtige løbeudstyr!

En af vore lokale sponsorer, HFTC (Hillerød Fysioterapi & TræningsCenter) tilbyder fysioterapeutisk screening i Hillerød eller Lyngby:

  • Hvis du ønsker at komme til I Hillerød, Hillerød Fysioterapi & træningscenter, FrederiksborgCentret, Milnersvej 39, 3400 Hillerød, så skriv til mailadressen thomas@hftc.dk eller ring til 48 26 80 13 og spørg efter Thomas.
  • I Lyngby, Fysioterapien Lyngby Storcenter, Lyngby Storcenter 208, 2.sal, 2800 Lyngby så skriv til mailadressen lfy@lfy.dk eller ring til 45 88 17 36.

Angiv navn og telefonnummer og beskriv dit problem og vedlæg kopi af din kvittering for tilmelding til Løberen Skovmarathon 2017. Du vil inden 3 dage blive kontaktet af HFTC mhp. aftale af tid for konsultation Hvis du har spørgsmål om ordningen, er du velkommen til at kontakte thomas@hftc.dk eller info@skovmarathon.dk.

 
KONTAKT
Hjemmeside http://www.skovmarathon.dk
Kontakt E-mail: info@skovmarathon.dk
OBS; Ved tilmelding bliver du bedt om at opgive din e-mail adresse. Den bliver ikke videregivet til andre. Vi bruger adressen til at give dig nærmere oplysninger om løbet, samt om Farum Sø Løb og Helvede i Nord.